Alle nieuwsbrieven vindt u op deze pagina.

Nieuwsbrieven

Alle nieuwsbrieven op een rij.

November 2018

NOVEMBER 2018

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018
UITSLAGEN DIVERSE EVENEMENTEN
ONDERHOUD VIJVERS
WINTERTEES EN -GREENS
VIJVERS
TIP VAN DE PRO – JEROEN STOKMAN

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018 | 29-30 SEPTEMBER

In het weekend van 29-30 september werden de clubkampioenschappen van de Leemskuilen gespeeld. Met 65 deelnemers weer een prima bezet toernooi. Onder prachtige weersomstandigheden werd zaterdag al vroeg begonnen met de eerste 18 holes wedstrijden en toen om 17.00 uur de laatste deelnemers binnen waren kon de startlijst worden opgemaakt voor de finale van zondag. 9 teams van 4 golfers gingen vanaf 12.00 uur van start in een enerverende wedstrijd. Misschien door de wedstrijdspanning raakte enkele wat van slag maar over het algemeen werd er heel goed gespeeld.
Bij de dames was de clubkampioene van vorig jaar (Marion van de Ven) weer de winnaar van de bruto scores, Anny Engels tweede en Annie van Berloo derde. De netto clubkampioene was dit jaar Riet van Aanholt met op de tweede plaats Maria Tibosch en derde Emma van de Ven.
Gerard de Veer was bij de heren oppermachtig en won de wisselbeker met een totaal van 115 slagen over 2 golfdagen. Tweede in deze bruto score categorie was Piet Willems en op de derde plek Leon Heijneman. In de netto slagen categorie is Olaf Sleutjes de winnaar geworden met op een goede tweede plek Bert de Veer en derde Paul van de Rakt.

UITSLAGEN DIVERSE EVENEMENTEN

In de afgelopen maanden zijn er diverse gezellige en spannende wedstrijden georganiseerd.

• De winnaars van de Drive-in avond seizoen 2018 zijn Hendrik Veth (categorie Stableford) en in de categorie Bruto score Rob ten Oever.
Vanaf dinsdag 2 april 2019 bent u weer van harte welkom voor de start van het nieuwe seizoen.
• De Vriend en vriendinnen dag was met 36 deelnemers en prachtig weer een gezellig en geslaagd evenement. Met Francien en Lambère van Sleuwen die na 18 holes als winnaars uit de bus kwamen.
• Tijdens de clubkampioenschappen zijn Marion van de Ven en Gerard de Veer kampioen geworden in de categorie strokeplay bruto. Riet van Aanholt en Olaf Sleutjes wonnen in de categorie strokeplay netto. Mede door het schitterende weer, fantastische baanconditie en gezellige mensen is het weer een zeer geslaagd toernooi geworden! https://leemskuilen.nl/overige-evenementen/
• Bij de Maandbeker kwamen Anny Engels ( na een spannende barrage met Annie van Berloo) en Rob ten Oever als winnaar uit de bus. De beste nettoscores waren voor Piet Willems en Annie van Berloo.
Zaterdag 3 november is alweer de start van het nieuwe seizoen van de maandbeker-competitie.
• De gezellige jeugdwedstrijd werd op 7 oktober gewonnen door Luuk Neijts.

Alle kampioenen gefeliciteerd met jullie overwinning en alle deelnemers bedankt dat jullie hebben mee gedaan en op sportieve wijze tegenstand hebben gegeven.
Gedetailleerdere uitslagen vindt u op de website onder clubinfo https://leemskuilen.nl/leden-info/. De sfeerimpressie van deze mooie golfdagen vindt u via de link https://leemskuilen.nl/foto-album/

ONDERHOUD GOLFVIJVERS

Door de lage waterstand waren de omstandigheden ideaal om op 9 en 10 oktober de twee grote vijvers van de 9-holes baan schoon te maken. De begroeiing in de vijvers en op de oevers is hierbij verwijderd en tegelijkertijd zijn de waterpartijen wat dieper gemaakt. De oevers zijn opnieuw ingezaaid en zijn op dit moment als GUR (gratis drop binnen één stoklengte) bestempeld. Gebruik s.v.p. een hengel om uw bal uit de GUR te halen.

WINTERTEES EN -GREENS

Op maandag 5 november worden de kunstgras matten geplaatst op de tees en speelt u gedurende de winterperiode van deze gemarkeerde afslagplaatsen. Omdat door de lage temperatuur het gras nu steeds minder herstelt, is het beter voor het behoud van de tees om niet meer vanaf het gras te slaan. Denkt u eraan om uw wintertees weer in de tas te doen?
We zullen zo vaak als mogelijk op de zomergreens golfen; alleen onder ongunstige weersomstandigheden (o.a. vorst en lang aanhoudende regen) zullen we nog gebruik moeten maken van de wintergreens.
Het is goed om tijdens de winter extra op de kwetsbare delen van de baan te letten. Houdt u a.u.b. ook extra rekening met mogelijke gladheid van de brug bij hole 4 en vermijd de natte en schuine plekke vanwege uitglijden en blessures.

KENNIS MAKEN MET – JOB VAN DER STOKKER

Vanaf maandag 18 oktober ziet u regelmatig een nieuw gezicht op het golfpark. Job van der Stokker is golfpro en geeft lessen op maandag en donderdag aan alleen zijn vaste golfnetwerk/ golflesklanten.

TIP VAN DE PRO – JEROEN

Neem de golfclub rustig en laag weg.
Te veel mensen hebben een te snelle achterzwaai en dat resulteert in verschillende opeenvolgende swing fouten. Een goede swing gedachte is “laag en traag”. Dit bevordert de draai van het lichaam waardoor o.a. de golfclub standaard in een betere backswing positie komt.
Oefening: ijzer 7
• Plaats een bal achter de bal die je wilt slaan.
• De positie van die bal is ongeveer ter hoogte van je rechtervoet
• Neem de golfclub rustig weg, terwijl je de bal bij de rechtervoet wilt wegtikken
• Maak de swing af door naar je eindpositie te swingen
Zwaai naar het doel
Voor je gevoel zwaai je een beetje van je lichaam af. Ik moet wel uitkijken met die opmerking, want we willen de armen “bij” het lichaam houden.
Vaak zie je echter dat men de neiging heeft om de bal met de club langs de heuplijn naar links te slaan (rechtshandige speler). Indien je over je schouder naar het doel kijkt moet je zien dat je evenwijdig staat aan de doellijn. Jij staat op de binnenste lijn en de bal en het clubhoofd moeten die buitenste lijn hebben (dit terwijl de heupen indraaien naar links).
Oefening: Leg een club op de grond, 1 meter voor de bal op de buitenste lijn. Sla er over heen.

Maart 2018

START DRIVE-IN 27 MAART

GASTVROUWEN

ZOMERTEES

PRO TIP

Start Drive-in op dinsdag 27 maart

 

Dit jaar luidt de zomertijd de start van de gezellige dinsdagavond Drive-In in. Op 27 maart wordt het startschot gegeven voor dit golfevent, waarbij alle leden op eigen golfniveau mee kunnen doen. Vanaf 18.00 uur kunt u starten en wordt u op volgorde van binnenkomst ingedeeld in een flight van drie golfers.

We kunnen ’s avonds weliswaar een uurtje langer golfen maar houd er rekening mee dat de zon de eerste maand nog vroeg onder gaat. Als u op tijd aanwezig bent kunt u, ook bij drukte, ruim voor het donker binnen zijn.

GASTVROUWEN

De laatste week hebt u wellicht al een nieuw gezicht gezien als gastvrouw. Saskia gaat Marina vervangen per 1 april. Na 15 jaar met veel enthousiasme op het golfpark te hebben gewerkt, heeft Marina aangegeven meer tijd te willen gaan besteden aan haar hobby’s. Velen kennen Marina als een betrokken gastvrouw die het de mensen met een drankje en een praatje zoveel mogelijk naar de zin wil maken. Jammer maar wel begrijpelijk dat dit niet eindig is en nu ook stopt. We blijven Marina nog wel op het golfpark tegenkomen maar dan als actief golfster.

Wij bedanken Marina voor alle goede zorgen voor de golfers en het golfpark en wensen Saskia veel succes en plezier als gastvrouw op het golfpark.

ZOMERTEES

Per 1 april gaan we weer golfen vanaf de zomertees. Dit betekent gelukkig ook dat de groei langzaam weer op gang gaat komen en het gras kan herstellen van alle aanvallen van Koning Winter.

Gedurende het jaar komen dan ook weer dagelijks de greenmaaiers in actie. Voor het groot onderhoud zult u ook met regelmaat een doorzaaier, vertidrain, bezander en andere grotere machines aantreffen om het gras gezond te houden. Niet altijd prettig om deze machines tegen te komen maar om de grasmat gezond te houden, onontbeerlijk. Op de website bij -actueel- houden we u op de hoogte van deze werkzaamheden.

PRO TIP

 

Seizoen klaar?

Flink geoefend op de swing?  HOE STAAT HET MET PUTTEN?

 

35 tot 45% van al je slagen op de golfbaan bestaat uit putten. Als je alle 18 holes in 2 putts zou beëindigen, komt dat op het volgende neer:

2,6 keer vaker dan drives

2    keer vaker dan wedge slagen

2.5 keer vaker dan lange ijzers

6    keer vaker dan bunker slagen

Putten is dus de gemakkelijkste en snelste weg tot betere scores op de golfbaan.

Gebruik een tussen doel

Dat kan alles zijn zoals een vlek op de green, een spike mark, een blaadje, de schaduw van de vlag etc. Het zorgt ervoor dat je ongeveer een meter voor je op de green hoeft op te lijnen i.p.v. de gehele weg tot aan de hole. Hierdoor kun je accurater “mikken” en ligt de focus alleen op afstand controle.

Mik op een punt zo’n meter voor je op de lijn naar de hole. Daarna hoef je slechts de snelheid goed in te schatten. Maak het één dimensionaal (focus op snelheid) i.p.v. 2 dimensionaal (snelheid en richting).

Mei 2018

 

LIVE GANG NIEUWE WEBSITE

ONTBIJTTOERNOOI

COMPETITIE TEAMS

PRO TIP

 

 

onze NIEUWE WEBSITE is live!

Het is zover; de nieuwe website van De Leemskuilen is live! Het eindresultaat mag er zijn en daar zijn we dan ook best een beetje trots op. Daarom nodigen we u graag uit een kijkje te nemen op www.leemskuilen.nl.

Wij hebben de afgelopen maanden veel tijd en energie gestoken in het realiseren van een nieuwe ‘look en feel’ van de site. Websitebouwer Kwaaijongens uit Zeeland tekent voor het ontwerp en de vervaardiging.

De website is overzichtelijk en gericht op jullie als leden maar ook de nieuwe golfer kan hier alle informatie vinden. Deze informatie wordt ondersteund door mooie foto’s en filmpjes. Er wordt via de oranje knoppen binnen de website verwezen naar acties. Zoals de kennismakings golf les op zondagmiddag die voor gasten van leden gratis is.

Vanaf heden is het ook mogelijk om, op de pagina club kalender, online in te schrijven voor de recreatie toernooien.

Na de eerste fase van livegang van het nieuwe ontwerp, zal er nog gewerkt worden aan de optimaliseren van de site en wellicht uit te breiden met nog meer handige functies. Houdt u daarom de nieuwe Leemskuilen site goed in de gaten en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Heeft u tips, laat het ons weten!

 

 

ONTBIJTTOERNOOI

Begin de dag goed, zondag 27 mei vindt het ontbijttoernooi weer plaats. Eerst golfen, heerlijk ontbijten en dan weer golfen; een balletje slaan gaat beter met een bodem. Om 9.00 uur starten we met de 1e 9 holes (max. 44 spelers). Om 10.30 uur gaan we met alle deelnemers gezamenlijk ontbijten om vervolgens om 11.30 uur te starten met de 2e 9 holes. Na afloop van de tweede ronde volgt de prijsuitreiking.

Doe mee en laat zien dat een eitje je golfprestaties verhoogt,

Een glas sinaasappelsap je putting kwaliteiten laat groeien,

One egg a day, keeps the miss-hit away.

U kunt zich inschrijven via het formulier in de entree of via de website https://leemskuilen.nl/recreatie-wedstrijden/#inschrijving.
Voor meer informatie kijk op https://leemskuilen.nl/recreatie-wedstrijden/#top .

COMPETITIETEAMS

 

In april zijn er drie teams in de Nobra competitie en twee teams in de 2×9 competitie gestart. Wij wensen alle teams veel succes.

PRO TIP

Stop ‘topping’ de golfbal.

Het zal echt wel eens voor komen dat de bol “getopt” wordt. Het eerst punt waar je naar zou kijken is de balpositie. Indien de bal te ver bij de voorste voet ligt, plaats deze dan wat meer “terug” in de stand.

Binnen de houding moet in de zwaai naar de bal toe (vanaf de top van de backswing) de linkerschouder “beneden” blijven door het raakmoment heen en de rechterschouder dient onder de kin door te draaien.

In de eindpositie wil je met het gewicht eindigen op het linkerbeen. Zodra je merkt dat je gewicht op het rechterbeen eindigt is er geen juiste manier van doordraai gemaakt.