Alle nieuwsbrieven vindt u op deze pagina.

Nieuwsbrieven

Alle nieuwsbrieven op een rij.

Maart 2018

START DRIVE-IN 27 MAART

GASTVROUWEN

ZOMERTEES

PRO TIP

Start Drive-in op dinsdag 27 maart

 

Dit jaar luidt de zomertijd de start van de gezellige dinsdagavond Drive-In in. Op 27 maart wordt het startschot gegeven voor dit golfevent, waarbij alle leden op eigen golfniveau mee kunnen doen. Vanaf 18.00 uur kunt u starten en wordt u op volgorde van binnenkomst ingedeeld in een flight van drie golfers.

We kunnen ’s avonds weliswaar een uurtje langer golfen maar houd er rekening mee dat de zon de eerste maand nog vroeg onder gaat. Als u op tijd aanwezig bent kunt u, ook bij drukte, ruim voor het donker binnen zijn.

GASTVROUWEN

De laatste week hebt u wellicht al een nieuw gezicht gezien als gastvrouw. Saskia gaat Marina vervangen per 1 april. Na 15 jaar met veel enthousiasme op het golfpark te hebben gewerkt, heeft Marina aangegeven meer tijd te willen gaan besteden aan haar hobby’s. Velen kennen Marina als een betrokken gastvrouw die het de mensen met een drankje en een praatje zoveel mogelijk naar de zin wil maken. Jammer maar wel begrijpelijk dat dit niet eindig is en nu ook stopt. We blijven Marina nog wel op het golfpark tegenkomen maar dan als actief golfster.

Wij bedanken Marina voor alle goede zorgen voor de golfers en het golfpark en wensen Saskia veel succes en plezier als gastvrouw op het golfpark.

ZOMERTEES

Per 1 april gaan we weer golfen vanaf de zomertees. Dit betekent gelukkig ook dat de groei langzaam weer op gang gaat komen en het gras kan herstellen van alle aanvallen van Koning Winter.

Gedurende het jaar komen dan ook weer dagelijks de greenmaaiers in actie. Voor het groot onderhoud zult u ook met regelmaat een doorzaaier, vertidrain, bezander en andere grotere machines aantreffen om het gras gezond te houden. Niet altijd prettig om deze machines tegen te komen maar om de grasmat gezond te houden, onontbeerlijk. Op de website bij -actueel- houden we u op de hoogte van deze werkzaamheden.

PRO TIP

 

Seizoen klaar?

Flink geoefend op de swing?  HOE STAAT HET MET PUTTEN?

 

35 tot 45% van al je slagen op de golfbaan bestaat uit putten. Als je alle 18 holes in 2 putts zou beëindigen, komt dat op het volgende neer:

2,6 keer vaker dan drives

2    keer vaker dan wedge slagen

2.5 keer vaker dan lange ijzers

6    keer vaker dan bunker slagen

Putten is dus de gemakkelijkste en snelste weg tot betere scores op de golfbaan.

Gebruik een tussen doel

Dat kan alles zijn zoals een vlek op de green, een spike mark, een blaadje, de schaduw van de vlag etc. Het zorgt ervoor dat je ongeveer een meter voor je op de green hoeft op te lijnen i.p.v. de gehele weg tot aan de hole. Hierdoor kun je accurater “mikken” en ligt de focus alleen op afstand controle.

Mik op een punt zo’n meter voor je op de lijn naar de hole. Daarna hoef je slechts de snelheid goed in te schatten. Maak het één dimensionaal (focus op snelheid) i.p.v. 2 dimensionaal (snelheid en richting).

Mei 2018

 

LIVE GANG NIEUWE WEBSITE

ONTBIJTTOERNOOI

COMPETITIE TEAMS

PRO TIP

 

 

onze NIEUWE WEBSITE is live!

Het is zover; de nieuwe website van De Leemskuilen is live! Het eindresultaat mag er zijn en daar zijn we dan ook best een beetje trots op. Daarom nodigen we u graag uit een kijkje te nemen op www.leemskuilen.nl.

Wij hebben de afgelopen maanden veel tijd en energie gestoken in het realiseren van een nieuwe ‘look en feel’ van de site. Websitebouwer Kwaaijongens uit Zeeland tekent voor het ontwerp en de vervaardiging.

De website is overzichtelijk en gericht op jullie als leden maar ook de nieuwe golfer kan hier alle informatie vinden. Deze informatie wordt ondersteund door mooie foto’s en filmpjes. Er wordt via de oranje knoppen binnen de website verwezen naar acties. Zoals de kennismakings golf les op zondagmiddag die voor gasten van leden gratis is.

Vanaf heden is het ook mogelijk om, op de pagina club kalender, online in te schrijven voor de recreatie toernooien.

Na de eerste fase van livegang van het nieuwe ontwerp, zal er nog gewerkt worden aan de optimaliseren van de site en wellicht uit te breiden met nog meer handige functies. Houdt u daarom de nieuwe Leemskuilen site goed in de gaten en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Heeft u tips, laat het ons weten!

 

 

ONTBIJTTOERNOOI

Begin de dag goed, zondag 27 mei vindt het ontbijttoernooi weer plaats. Eerst golfen, heerlijk ontbijten en dan weer golfen; een balletje slaan gaat beter met een bodem. Om 9.00 uur starten we met de 1e 9 holes (max. 44 spelers). Om 10.30 uur gaan we met alle deelnemers gezamenlijk ontbijten om vervolgens om 11.30 uur te starten met de 2e 9 holes. Na afloop van de tweede ronde volgt de prijsuitreiking.

Doe mee en laat zien dat een eitje je golfprestaties verhoogt,

Een glas sinaasappelsap je putting kwaliteiten laat groeien,

One egg a day, keeps the miss-hit away.

U kunt zich inschrijven via het formulier in de entree of via de website https://leemskuilen.nl/recreatie-wedstrijden/#inschrijving.
Voor meer informatie kijk op https://leemskuilen.nl/recreatie-wedstrijden/#top .

COMPETITIETEAMS

 

In april zijn er drie teams in de Nobra competitie en twee teams in de 2×9 competitie gestart. Wij wensen alle teams veel succes.

PRO TIP

Stop ‘topping’ de golfbal.

Het zal echt wel eens voor komen dat de bol “getopt” wordt. Het eerst punt waar je naar zou kijken is de balpositie. Indien de bal te ver bij de voorste voet ligt, plaats deze dan wat meer “terug” in de stand.

Binnen de houding moet in de zwaai naar de bal toe (vanaf de top van de backswing) de linkerschouder “beneden” blijven door het raakmoment heen en de rechterschouder dient onder de kin door te draaien.

In de eindpositie wil je met het gewicht eindigen op het linkerbeen. Zodra je merkt dat je gewicht op het rechterbeen eindigt is er geen juiste manier van doordraai gemaakt.

 

Win € 500,-